Wijntoerisme

 

Wijnliefhebbers, volg de weg van de wijnen van de Medoc. Langs de rivier de mond, niet de missen beste sloten om te stoppen en ontdek de vele benamingen van het gebied: Margaux, Listrac-Medoc, Pauillac en Saint-Estèphe.

De route van de kastelen van de Medoc is zeker een van de mooiste. Het schiereiland strekt zich 80 km ten noorden van Bordeaux, tussen de Atlantische Oceaan en de Gironde. Het combineert een aantal van de meest prestigieuze wijngaarden van de rode wijnen en de vele kastelen met ongewone architecturen.

Om toegang te krijgen tot de Route des Chateaux van Bordeaux, volg de weg N ° 2 richting Pauillac. Een paar kilometer van de weg loopt langs de Gironde, en betreedt het domein van Margaux. Na het oversteken van het Château Siran, bereikt u het beroemde Château Margaux. Je moet stoppen in dit kasteel, dat deel uitmaakt van de aristocratie van de regio Bordeaux. Geniet van het domein van 85 hectare, van Palladiaanse architectuur, en natuurlijk wijn proeven.

In het noorden, steken St. Julien, die vele wijnen zoals geschat Kasteel Lagrange, Leoville, of Talbot. Houden dan in Pauillac, de hoofdstad van de Medoc. Van Latour naar Lafite Rothschild, de namen van de kastelen zijn beroemd. Als u van plan bent om slechts een kasteel te bezoeken, ga je in Chateau Mouton Rothschild met de fantastische wijnkelder, het heeft een mooie verzameling van druiven en wijn. Dan leidt de weg naar Saint-Estèphe, waar u kunt bezoeken de beroemde Montrose Castle.

Dertig mijl naar het noorden, is de RN 125 terug naar Bordeaux. Dan kunt u het domein van Lesparre-Medoc voeren. De wijnen zijn niet zo bekend als Pauillac en Margaux, maar de wijngaarden zijn nog steeds mooi. Alvorens terug te keren naar Bordeaux, maken een laatste stap in Moulis-en-Medoc naar het kasteel Grote Poujeaux te zien.

Bezoek de website van de Gironde Departemental VVV.